Ponyer og Heste på Krogensgaard


Igennem årene har vi haft mange heste her på Krogensgaard. Vi overtog ejendommen i 1973 og først i 1976 fik vi de første ponyer. Det var en følhoppe ”Fleur” med føl af racen Welsh Mountain. Vores datter Lisbeth havde længe plaget for at få en pony og nu havde vi endelig fået plads til at holde heste.
Sommeren 1975 havde vi besøgt et stort landsskue for ponyracer i Odense og her faldt vi for Racen Welsh Mountain. Vi kom i kontakt med en ældre gårdmand ude på nordvest Fyn, som var ved at trappe ned og gerne ville sælge en af sine sidste følhopper til os.
Vi ville gerne have en ifolet hoppe eller en med føl ved siden, så det kunne først blive året efter. I 1976 fik vi tilbudt hoppen ”Fleur” med et hingstføl ved siden. Vi slog til.
Endnu havde vi ikke haft tid til at indrette stald eller bokse, så i de første par måneder stod ”Fleur” med føl om natten i en gammel svinesti. I løbet af det næste halve år fik jeg indrettet to Bokse i den tidligere hestestald og efter hånden blev der også bokse og et par spiltove i den gamle kostald.

I løbet af de følgende år købte jeg 3 følhopper og en hingst ovre på Sjælland